Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🔥 Okunma Rekorları Kıran Blogların Gizli Gücü

birsevda

Üye
Kullanıcı

Başarılı Blogların Gizli Sırrı

“Sevdiğin bir mesleği seç, böylece ömrün boyunca bir gün bile çalışmak zorunda kalmazsın.”
– Konfüçyüs

Bir blogu uzun vadede ayakta tutan şey; ne kadar SEO bildiğiniz, kaç tane tema değiştirdiğiniz ya da kaç backlink aldığınız değildir.
Asıl mesele, yazdığınız konuya gerçekten ilgi duyup duymadığınızdır.

Ne Hakkında Blog Kurmalıyım?

Biz webmaster’ler birçok kişiden şu soruları sıkça duyarız: “Acaba ne hakkında blog kurmalıyım?” Bence cevabı gayet basit: doğuştan gelen yeteneklerinle ne yapabiliyorsan veya hangi dalda başarılıysan. Bu aslında basit gibi görünse de, maalesef bazen zor olabiliyor.

Birçok insan hayatlarını neşeli yapma yollarını keşfedemezler, böylece de hayatları sıkıcı olur, hallerinden nefret etmeye başlarlar, hayata da küsebilirler.

Kendinize Sormanız Gereken Kritik Sorular

Blog konusu seçmeden önce kendinize şu soruları dürüstçe sorun:

✅ Sizin için kolay olan şeyler neler?

✅ Gece 02:30’a kadar sıkılmadan ne okuyabilirsiniz?

✅ Sabah 04:30’da sizi yataktan kaldırabilecek tek şey ne olur?

✅ Ne yaparken zamanın nasıl geçtiğini fark etmezsiniz?

✅ İnsanlar sizi en çok hangi konuda över?

✅ Hangi faaliyetler size enerji verir, hangileri tüketir?

Bu soruların cevapları, blog konunuzun temelini oluşturur.

Başarılı Bir Blog Kurmak İçin 10 Adım
Adım 1: Hangi Konularda İyisiniz?

Yani yetenek ve becerileriniz nelerdir? Daha küçük yaşlarda ilkokuldayken yeteneklerinizi keşfetmiş olabilirsiniz. Örneğin: iyi bir futbolcu, şakacı, voleybolcu, matematikçi, ressam, siyasetçi olma hayaliniz vardır mutlaka.

Adım 2: Sizi Heyecanlandıran Şeyler Neler?

Kendi iş yerinizde veya dışarıda sizi heyecanlanırdan şeyler mutlaka vardır, örneğin: işten sonra golf oynamak, veya tatilde kitap okumak, balık tutmak vs… gibi.

Adım 3: Ne Okumayı Seviyorsunuz?

İnternette saatlerce ne tür makaleleri okuyorsunuz? Dergilerde okumayı en çok sevdiğiniz konular nelerdir? Hangi blogları takip ediyorsunuz? Kitabevlerine gittiğinizde hangi kategoriye ait kitaplara bakıyorsunuz? Bunlar fazla olabilir, bir kağıda listelemenizi öneririm.

Adım 4: Gizli Hayallerinizi Keşfedin

Belki enteresan meslekleri hayal ediyor olabilirsiniz – örneğin, yazar, sanatçı, tasarımcı, mimar, doktor, girişimci, yazılımcı veya hacker?

Adım 5: Öğrenin, Sorun, Not Alın

Bir liste hazırladınız diyelim. Listede sizi en heyecanlandırıcı olanı seçin. Ve bu dalda araştırmalar yapın, bu dalda profesyonel olanlar ile konuşun, sorular sorun, eğer blogu varsa blogu ile iletişime geçin, veya eposta ile iletişime geçin.

Bu en önemli adımdır. Unutmayın, sadece uygulama yaparak öğrenebilirsiniz, aksi halde okuyarak öğrendiğiniz şeylerin sizin için pek bir faydası olmaz, önemli olan o bilgileri uygulamak. Eğer hala seçtiğiniz dal ile ilgili bişey yapmadıysanız, hemen başlayın!

Adım 7: Listeyi Kısaltın

Kağıda listelediğiniz şeyleri azaltın, 3 veya 5’e indirin.

Adım 8: Korkularınızla Yüzleşin

Birçok kişinin önemli sorunları kaybetme korkusu ve özgüvensizliktir. Bunlardan kurtulmanız lazım. Kendinize sorun: Başıma gelecek en kötü şey ne olabilir?

Adım 9: Zaman Yaratın

Bu tutkuyu devam ettirmeye zamanınız yok mu? O zaman “zaman” elde etmeye çalışın. Örneğin: Sabah erken kalkabilirsiniz, işinizden sonra yapabilirsiniz, hafta sonu yapabilirsiniz, eskisinden daha az televizyon izleyerek zamanınızı tasarruf yapabilirsiniz, veya facebook, twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde daha az vakit geçirebilirsiniz.

Adım 10: Kendinizi Sürekli Geliştirin

Seçtiğiniz dalda araştırmalar yapın, her gün yeni şeyler öğrenin. Belki bu dalda bir işveren sizi bulur ve iş teklif eder, böylelikle siz işi değil, iş sizi bulmuş olacak, işsizlikten şikayet edenlerden olmayacaksınız, veya düşük maaşlı bir işte çalışıyorsanız seçtiğiniz dalda daha başarılı olup, eskisinden daha fazla para kazanabilirsiniz.

Robert Scoble, teknoloji tutkusunu bloga dönüştürmüş ve dünya çapında tanınmıştır.

“Mutlu bir çocukluk için hiçbir zaman geç değildir.”
– Tom Robbins

Son Soru

👉 Siz ne hakkında blog yazmayı düşünüyorsunuz?

Not:
Yukarıda bahsedilen türlerinin her biriyle ilgili geniş kapsamlı makalelere webdizin.com üzerinden ulaşabilirsiniz.
Kafanızda oluşan tüm sorular için sitemin iletişim bölümünden bana ulaşabilirsiniz. Sormak istediğiniz her konuda yardımcı olmaktan büyük mutluluk duyarım.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.