Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

İlhamını Parlat 12 Adımda Blogunu Hikâyeye Dönüştür

birsevda

Üye
Kullanıcı

12 Temel Adımda Blog Yazma Rehberi

Blog yazmaya başlamak birçok kişi için zorlayıcı olabilir. Korku, özgüvensizlik, erteleme ve “ya yapamazsam?” düşüncesi çoğu zaman ilk adımın önüne geçer. Ancak unutma: Blog yazmak bir yolculuktur, mükemmel bir başlangıç değil – sürekli gelişim gerektirir.

İlk başlarken bazen zor olabiliyor. Bunun sebebi ise korku, özgüvensizlik ve erteleme gibi kötü alışkanlıklar. Yazı yazmak zor iştir. Herkes günde saatlerce yazı yazamıyor maalesef. Tolstoy’un da dediği gibi, yazmayı sevmiyorum, fakat yazılanı seviyorum.

Blog Yazarken Motivasyonunuzu Düşüren 6 Yaygın Sebep
1. Başarısızlık Korkusu

Makale yazarken belki gramer hatalarla karşılaşabilirsiniz. Kavramlar sizin için kusurlu gelebilir ve makale yapınız aksak olabilir. Makalenizi dikkatlice inceleyin, inceledikten sonra da gözünüzü kapatın ve “yayınla” butonuna tıklayın. Merak etmeyin, yayınladığınız makalenizi istediğiniz zaman istediğiniz kadar düzeltebiliyorsunuz, tıpkı benim yaptığım gibi.

Düşüncelerin Özgün Olmaması Endişesi

Bazen sadece kendi düşüncelerinizle yazı yazmak zor gelebilir, merak etmeyin, farklı yerlerden okuyup yorumlayıp yazabilirsiniz, kendi düşüncelerinizi ekleyebilirsiniz, belki de başka dilden tercüme edebilirsiniz, ama asla başka yerleden kopyalamayın, Google sitenize çok kötü ceza kesecektir.

Tutkulu İnsanların “Garip” Görülmesi

Kendinize diyebilirsiniz “Ben garip değilim, bu tutkuyu beni garip bir insan yapmasına izin vermeyeceğim”. Tutkulu olmaktan korkmayın ve amaç belirleyin. Değişmeye hazır olun, ve bu tutkuyu kendinizin ayrılmaz bir parçanız haline getirin.

“Ailem ve arkadaşlarım daha önemli” düşüncesi

Blog yazmak biraz zaman ve taahhüt gerektirir. Birçok blog yazarları maalesef “bu iş bana ailemden ve dostlarımdan uzaklaşmama neden oluyor” gibi şikayetler etmektedirler. Bu yan çizmektir. Zamanınızı tasarruf yapın, örneğin, dizilerden kurtulmaya çalışın, sabah erken kalkın, ve ev sessiz iken geç vakitlere kadar uyumayın. Kendinize borçlanırsınız, peki ne borçlanırsınız… elbette bilgi saygı kazanacaksınız.

“Uzman değilim” Düşüncesi

Kusura bakmayın, ama uzman kelimesine fazla değer verilmez. Alanınızdaki başarılı insanları da gözünüzde büyütmeyin, onlardan daha fazla araştırın, plan yapın ve uygulayın, kendinize güvenin.

“Ben yazar değilim” Endişesi

Bu sorunu düşünmek bile zaman kaybıdır. İsterseniz birçok başarılı blogların ilk yazılarını okuyabilirsiniz, belki de gülebilirsiniz, çünkü o blog yazarın ilk yazısıdır. Zamanla makaleleri yazmayı öğreneceksiniz. Araştırma yaparken birçok şey aklınızda kalır, ve o edindiğiniz bilgilerle de kolayca makaleler yazabilirsiniz. Video blog da hazırlayabilirsiniz, çektiğiniz videolarınızı yayınlayabilirsiniz, bu da bir blog oluşturma şeklidir.

1. Odaklanma
2. Hedef Kitle Belirleme
Blog Yazmaya Nasıl Başlanır?

Belki biraz komik gelebilir ama ben şimdiki blogumu Webdizin.COM alan adı ile kurdum. Ben genelde WordPress kullandığım için bu blogum için de WordPress scriptini kullandım. Birkaç tane eklenti kurdum, birkaç tane tema denedim, ve kendime göre en iyisini buldum ve temayı da kurduktan sonra yazılar yayınlamaya başladım. Sayaç olarak da Yandex’in Yandex Metrika hizmetini kullanıyorum.

Blog Yazmanın 10 Temel Adımı
1. Alan Adı (Domain) Satın Alın
2. WordPress Teması Seçin
3. Gerekirse Web Tasarımcı Kiralayın
4. Blog Türünü Belirleyin
5. Sosyal Medya Paylaşım Butonları Ekleyin
6. RSS veya E-posta Aboneliği Ekleyin
7. Sosyal Medya Takip Butonları Yerleştirin
8. Düzenli İçerik Yayınlayın
9. “Hakkımda” Sayfası Oluşturun
10. İlgi Çekici Başlıklar Yazın

Blog Yazmak Bir Alışkanlıktır
Düzenli okuyan, araştıran ve yazan herkes başarılı olabilir.
Önemli olan başlamak, devam etmek ve öğrenmeye açık olmaktır.
Unutmayın: Mükemmellik değil, süreklilik kazanır.

Not:
Yukarıda bahsedilen türlerinin her biriyle ilgili geniş kapsamlı makalelere webdizin.com üzerinden ulaşabilirsiniz.
Kafanızda oluşan tüm sorular için sitemin iletişim bölümünden bana ulaşabilirsiniz. Sormak istediğiniz her konuda yardımcı olmaktan büyük mutluluk duyarım.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.